AKİT MENÜ

Sağlık

Kedinin ısırdığı veteriner hekim kuduz aşısı bulamadı iddiası!

Bursa'da tedavi ettiği kedi tarafından ısırılan bir veteriner hekimin 24 saat içinde tedbir amaçlı kuduz aşısı olmak istediği ancak Bursa'da ve Balıkesir'de kuduz aşısı bulamadığı iddia edildi. İddiaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2022-12-30 00:56:29

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, kentte bir veteriner hekimin kedi tarafından ısırıldığını, hiçbir hastanede kuduz aşısı bulamadığını iddia etti.

İddiaya göre; Bursa'da tedavi ettiği kedinin ısırdığı veteriner hekim, 24 saat içinde yaptırması gereken kuduz aşısını Bursa'da ve Balıkesir'de bulamadı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, kedi tarafından ısırılan veteriner hekimin hastaneye başvurduğunda, "Elimizde kuduz aşısı yok. En yakın ile gidip yaptırabilirsiniz" cevabı aldığını, bunun üzerine Balıkesir'e gittiğini ancak yine aşı bulamadığını iddia etti.

Baysal, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak ilimizde kuduz aşısı olmadığını belgeleri ile kamuoyuna açıklamaktan dolayı üzüntü ve kaygı duymaktayız. Hayvan sağlığı, refahı ve halk sağlığı için çalışan veteriner hekimler bile kuduz aşısına erişemiyorsa, 2023 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde sağlıklı bir toplumdan bahsedebilir miyiz?

Yorumlara Git

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!

FETÖ’cüler siyonistleri taklit etmiş

Türkiye'nin hamlesi o ülkeleri köşeye sıkıştırdı! ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı bakın ne yapacak!