AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Binlerce yıl sonra bile şaşırtıyor! Dikkat: Çörek otu, kanserden bile koruma özelliğe sahip! Çare olabilir

Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, "Çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve buna bağlı olarak vücudu tahrip eden mikroplara ve virüslere karşı gücünü, ayrıca kansere karşı direncini arttırdığını ortaya koymuştur" dedi. Son yıllarda yağı da kullanılan çörek otu, timokinon temel bileşeniyle güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Çörek otu, binlerce yıldır bütün dünyada hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Latince Nigella Sative olarak isimlendirilen çörek otunun tedavi ettiği tedavi ettiği hastalıkları ve insan sağlığına olan faydalarını ele alacağız. Uzman isim uyardı ve açıkladı! Çörek otunun faydaları bu detaylar yazımızda…

2023-02-04 16:35:41

ÇÖREK OTU ŞİFA VERİYOR

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, çörek otu ve onun şifa veren özelliklerini şöyle açıkladı.

Çörek otunun dünyanın her tarafında çok çeşitli isimlerle bilindiğini söyleyen Dr. Büyüközer, "Aromatik bir baharat türü ve siyah rengi hariç susam tohumuna benzer olan çörek otu, geleneksel olarak çeşitli durumlar ve tedaviler için mükemmel bir ilaç olarak kullanılmıştır. Solunum sistemi sağlığı, cilt, mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek ve karaciğer fonksiyonları, dolaşım ve bağışıklık sistemini destekleme, koruma ve iyileştirme ve genel sağlık şeklinde ifade edilebilir" dedi.

İslam âlimlerinden El Buruni'nin çörek otu üzerinde bilimsel araştırmalar yaptığını belirten Dr. Büyüközer, İbn-i Sina'nın da bedeni yorgunluk ve keyifsizliğe karşı çörek otu desteği üzerinde durduğunu söyledi. Dr. Büyüközer sözlerine şöyle devam etti: "1996 yılında Amerika'da faaliyet gösteren FDA Bağışıklık sistemini uyarıcı olarak kullanılacak bir ilaca patent izni vermiştir. Bu ilaç çörek otundan çıkartılan bir öze dayanmaktadır. Patentte kanseri tedavi edici, kansere karşı uygulanan kemoterapinin yan etkilerini gidermek için ve insanlardaki bağışıklık sistemi fonksiyonunu artırmak için etken maddenin çörek otundan çıkartılan özler olduğu belirtilmektedir".

Son yıllarda uluslararası dergilerin onlarca ilmî araştırma yayınlandığını vurgulayan Dr. Büyüközer, "Laboratuvar araştırmaları, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve buna bağlı olarak vücudu tahrip eden mikroplara ve virüslere karşı gücünü, ayrıca kansere karşı direncini arttırdığını ortaya koymuştur.

Londra Kings College Üniversitesinde yapılan bir çalışma 1997 yılında yayınlandı. Yapılan araştırmada çörek otunun iki çeşit yağ ihtiva ettiği ortaya kondu. Bunlar yüzde 0.45 oranında anti enflamatuar (iltihap önleyen) özelliğe sahip olan uçucu yağ, diğeri ise yüzde 33 oranında uçmayan yağdır" ifadelerini kullandı.

"ÇÖREK OTU ÖZÜ MEME, PROSTAT, CİLT KANSERİ GELİŞİMİNİ YAVAŞLATIYOR"

Çörek otunun uçucu yağının romatizma gibi, eklem hastalıkları iltihabını hafifletmede etkin olduğunu altını çizen Dr. Büyüközer, "Londra Kings College Üniversitesinde yapılan bir araştırma, çörek otunun bazı mikropların etkinliğini yavaşlattığını ve iltihap oluşmasını engelleyici bir özelliğe sahip olduğunu ortaya koymuştur. Çörek otunun nefes darlığı ve solunum yolları iltihabının tedavisinde faydalarına işaret eden bir araştırma yapılmıştır. Bir başka araştırmada çörek otu özünün meme, prostat, cilt kanseri gibi bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı görülmüştür. Bir başka araştırma, çörek otunun fagositik hücrelerinin 'Candida Albicans' adındaki bir çeşit mantar türünü yutma gücünü arttırdığını ortaya koymuştur" dedi.

Bal ve çörek otu faydaları

Çörek otu ve bal karışımının vücuda kuvvet verici, iştah açıcı, idrar sökütücü ve süt arttırıcı etkileri vardır. Mide yanmalarını izale eder. Alerjik durumlarda faydalıdır. Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumuna mani olur. Çörek otu yağının rahim kaslarını uyardığı bilinmektedir. 

Her gün 1 çay kaşığı çörek otu

Çörek otu yağı bağışıklığı güçlendiriyor:
Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler. Bu tarz tohum yağları güvenilir bir şekilde kullanılabilse de, bazı özel durumlarda hassas bir yaklaşım gerekmektedir.

Her gün çörek otu yemek: Çörek otu yutmanın faydası;

Çörek otu, binbir türlü faydası olan bir bitki. Öksürüğe iyi gelen çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile hap gibi yutmak, bağırsakları yumuşatarak temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırıp baş ağrısını da hafifletir.

Saraçoğlu çörek otu nasıl kullanılır?

Çörek otu yağı; kaşıntıya yol açan cilt problemlerine karşı yardımcıdır. Çörek otu yağında histamin sentezini azaltıcı etki bulunmaktadır.
Çörek otu nasil tüketilmeli Saraçoğlu?
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.

Çörekotu faydaları

Yüksek Antioksidan İçerir.
İnflamasyon ile Savaşır.
Solunumu Rahatlatabilir.
Kolesterol Düşürücü Etkisi Olabilir.
Düzenli Kan Şekeri.
Sağlıklı Yağlar İçerir.
Hafızanın Destekçisi.
Cildi Yatıştırabilir.

Bir başka araştırmada çörek otu özünün meme, prostat, cilt kanseri gibi bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı görülmüştür.

Yorumlara Git

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!

FETÖ’cüler siyonistleri taklit etmiş