AKİT MENÜ

Ekonomi

TPAO, 4 adet petrol arama kararı! Petrol ve doğalgazdan elektrik üretebilecek: ilgili açıklama geldi, belli oldu

TPAO, 4 adet petrol arama ruhsatının süresini uzatmak için başvuruda bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) 4 saha için petrol arama ruhsatı istiyor. Öte yandan kendi sahalarından elde ettiği petrol ve doğalgazdan elektrik üretebilecek. Müthiş sıcak gelişmeler... Karar sonrası gelişmelerle çözülerek, proje tekrar rayına oturacak.

2023-03-12 16:17:28

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü(TPAO), 4 adet petrol arama ruhsatının süresini uzatmak için başvuruda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konu ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, TPAO sahip olduğu AR/TPO/K/F19-c1, c2, c4, AR/TPO/K/M43-b2, AR/TPO/K/L43-c3 ve AR/TPO/K/M44-a1 pafta no'lu petrol arama ruhsatlarının sürelerinin 2'şer yıl uzatılması için başvuru yaptı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ana Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla, "TPAO'nun amaç ve faaliyet konuları" başlıklı ana statüsünün ilgili maddesine, "deniz alanlarında arama, üretim, taşıma ve depolama faaliyetlerinin gerektirdiği sismik, sondaj, kuyu tamamlama, workover ve diğer her türlü servis hizmeti faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak, gemi ve liman işletmeciliği yapmak veya yaptırmak, gemi ve liman işletmeciliğinin gerektirdiği her türlü tesisi ve müştemilatını inşa etmek/ettirmek, kurmak/kurdurmak ve işletmek/işlettirmek" ibareleri eklendi.

Ayrıca TPAO, kendi sahalarında ürettiği petrol ve doğalgazdan elektrik üretimi yapabilecek. ntv'ye göre: Şirket, ürettiği elektrik enerjisini iletim ve dağıtım sistemi aracılığıyla faaliyet konusu işlerde ihtiyaçları için kullanabilecek.

Karar, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığı gün yürürlüğe girecek.

İlginizi çekebilir→ Enerji kaynağında dev proje geliriyle artıya geçecek! Açıklandı: Çin, Mısır'da yeşil hidrojen üretecek → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Türkiye'de Meteoroloji alarmı, resmen ilan etti: 57 şehre sağanak ve fırtına uyarısı! İşte o şehirlerin listesi... → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil