AKİT MENÜ

Gündem

Gümüşel hakkındaki açıklama şaşırttı! Mahkeme "iftira", KADEM "adil" dedi

KADEM'in avukatı, H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirildiğini iddia etti, mahkeme bunun iftira olduğunu söyledi. Mahkemenin kararının ardından KADEM'in açıklaması şaşırttı.

2023-10-24 13:11:31

 yeniakit.com.tr 

Yusuf Ziya Gümüşel hoca efendi hakkındaki dava çelişkilerle dolu! Hocanın kızı H.K.G. kendisinin 6 yaşında evlendirildiğini ileri sürmüş ve hayatı boyunca cinsel istismara maruz kaldığını iddia etmişti. Ayrıca söz konusu iddialar doğrudan H.K.G.’nin değil, onunla görüşen psikiyatristin iddialarıydı.

Mahkeme, Gümüşel hakkında ilginç bir karar verdi. Hoca efendinin, kızını 6 yaşında evlendirdiği iddialarının yalan olduğu bizzat mahkeme tarafından tescillendi. Kızın 14.5 yaşında evlendirildiği ileri sürüldü.

Gümüşel hakkındaki isnatların bir kısmının iftira, bir kısmının doğru olduğuna hükmedildi. Bu sonuca nereden varıldığı bilinmezken, hocaya “kızını 6 yaşında evlendirdi” diyerek alenen iftira atabilen bir psikiyatristin diğer isnatlarının doğru kabul edilmesi büyük tepki çekti.

KADEM’DEN ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ

AK Parti’ye yakın Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) söz konusu mahkeme kararına ilişkin ilginç bir çıkış yaptı. Mahkemedeki tüm bu kafa karıştırıcı durum hakkında konuşan KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Işıl İlgin Oktay, “Bu önemli ve vahim davada yargılamanın adil bir şekilde gerçekleştirilerek ceza verildiğine inanmaktayız. Temennimiz, toplum vicdanını yaralayan bu türden olayların bir daha yaşanmamasıdır.” dedi.

Her şeye rağmen KADEM’in yargılamayı adil bulması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Mahkeme, KADEM’in avukatının “6 yaşında evlendirildi” şeklindeki iftirasını kabul yalan kabul edip iftirayı tescil ettiği halde KADEM’in hala “adil yargılama yapıldı” demesi tuhaf karşılandı.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun