AKİT MENÜ

Dünya

Kudüs Tugayları, İsrail’e ait bir İHA’nın düşürüldüğünü duyurdu

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, bu sabah Cenin’de İsrail’e ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, bu sabah Cenin’de İsrail’e ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre, Kudüs Tugayları, Telegram üzerinden yaptıkları açıklamada, söz konusu İHA’nın Cenin hava sahasında ‘düşmanca görevler yürüttüğü’ bilgisini verdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları dün gece de devam ederken, Filistin TV, askeri harekatın başlangıcından bu yana, Gazze Şeridi’nde ölenlerin sayısının 5 bin 300’e, yaralıların ise 18 bine yükseldiğini bildirdi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa ise İsrail’in dün gece Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında 110 kişinin şehit olduğunu, bazıları kritik olmak üzere yüzlerce kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ajansta yer alan haberde, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah’ta birçok sivilin evini hedef alan hava saldırıları sonucu, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30’dan fazla kişinin katledildiği, onlarca kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Tıbbi kaynakların aktardığına göre, İsrail’in Han Yunus’un merkezi ve doğusundaki evler ile bir benzin istasyonuna düzenlediği hava saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 23 kişi şehit edildi, 80’den fazla kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij mülteci kampında bir evi hedef alınması sonucu da 3 kişi şehit edildi.


Yorumlara Git

Saldırı sonrası gündem oldu! İsrail'den Baykar'a gizli ortaklık teklifi

Gerilim büyüyor! Ürdün ve Mısır da savaşa girebilir

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi