AKİT MENÜ

Kadın - Aile

İp atlamak kalori yakar mı? İnsan emeği: Yarım saat veya çok sayıda ip atlama ile kilo sorununu kapatmak

İp atlamak son derece sağlıklı bir egzersiz çeşididir. Yapılan çalışmalarda çok sayıda ip atlamanın ve Özellikle düzenli bir egzersiz programının parçası olarak yapılmaya başlandığında neler oluyor Türk uzmanlar da anlatıyor!

2024-01-25 20:46:01

İp atlamak son derece sağlıklı bir egzersiz çeşididir. Özellikle düzenli bir egzersiz programının parçası olarak yapılmaya başlandığında, haftada birkaç gün belli bir süre boyunca ip atlamak hem sağlığa çok iyi gelecek hem de fazla kilolardan kurtulmada çok faydalı olacaktır. Özel bir diyet ile ip atlama birleştirildiği zaman ip atlamak kaç kalori yakar ile günde kaç dakika ip atlamak zayıflatır sorularının yanıtı son derece olumlu olacaktır.

ip atlamak her yerde bir adet ip aracılığıyla yapılabilen, sağlığa ve kilo vermeye çok yardımcı olan önemli bir egzersizdir. Düz ve pürüzsüz bir zeminde ayak uçları üzerinde hafifçe zıplayarak ve dirsekleri vücuda yakın tutarak bu egzersizden verim almak mümkündür. İp atlamak kaç kalori yakar, günde kaç dakika ip atlamak zayıflatır konuları da ip atlamaya yeni başlayacaklar için öğrenilmesi gerekenler arasındadır.

İp Atlamak Kaç Kalori Yakar?

İp atlamanın yakacağı kalori, ip atlayan kişinin kilosuna, hızına ve ne kadar süre ip atladığına göre değişkenlik gösterir. Fakat yine de dakikada 10 ila 15 kalori arası yakılabilir. Fakat bu kalori değeri herkeste aynı olmayabilir.

Asıl amacın kalori yakmak olduğu bir egzersiz sisteminde elbette ip atlanmalıdır fakat fitness hocaları ve sağlıkçılar kalori yakmak için tek bir egzersiz türünü yapmaktan kaçınılması gerektiğini önermektedir. İp atlayarak ısınan vücudu ve kasları ip atlamanın yanına farklı antrenmanlar da ekleyerek daha sağlıklı hale getirmek mümkün.
Günde Kaç Dakika İp Atlamak Zayıflatır?

İp atlamanın genel fitness kondisyonunu arttırmak ve kalori yakıp zayıflamak için harika bir egzersiz olduğu bilinen bir gerçektir. Zayıflama süreci kişinin genetik durumuna ve vücuduna göre değişkenlik gösterebilir. Fakat yine de düzenli yapılan bir beslenme ve egzersiz programı kilo kontrolüne büyük oranda fayda sağlar.

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki 15 dakika ip atlamak, 30 dakika koşmaktan daha fazla kalori yakmaktadır. 30 dakika yani yarım saat düzenli ip atlamak tam 400 kalori yakmayı mümkün hale getirmektedir.

sabah'a göre: Günde 5 dakika ip atlamak da 45 kalori yakacaktır. Bu mantığa göre günde 30 ila 60 dakika arası ip atlamak, özellikle uygun bir diyet ile desteklendiğinde kişilerin zayıflamasına çok büyük bir katkıda bulunmaktadır.

 

Yorumlara Git

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!

Acun Ilıcalı’yı çileden çıkarttı! Bakalım cevabı ne olacak? Derbi öncesi kılıçlar çekildi…

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim