AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Yorgun, sarkık cildin sebebi: Başa çıkmak bu formülle olacak! Çok konuşulan çılgın önlemler, bunu yapmalı!

Kimse yorgun ve sarkık cildi sevmez. Uyguladığınız bazı cilt bakım prosedürleri ve yaşam tarzınıza bağlı alışkanlıklar sinsice cildinizin sarkmasına neden olabilir. Eğer sıkı ve sağlıklı bir cilt istiyorsanız, işte değiştirmeniz gereken 8 alışkanlık.

2024-02-24 23:51:34

Bazı geceler en rahat uyku pozisyonu yüz üstü yatıp başınızı yastığa gömmektir. Ancak bu pozisyon yüze, özellikle de yanaklara ve alına baskı uyguladığı için size yarardan çok zarar verebilir.

Zamanla cildinizin elastikiyeti azalabilir ve sarkmasına neden olabilir. Sigaradaki nikotin ciltteki kan dolaşımını bozarak sağlıklı hücre fonksiyonlarını engeller ve erken sarkmaya neden olur.
Bu alışkanlık aynı zamanda ağız çevresindeki kasları da aşırı çalıştırarak cildin daha da zarar görmesine neden olur.Gözlerinizi kuru veya rahatsız hissettiğinizde günde kaç kez ovuşturuyorsunuz?

Sayılmayacak kadar çok, eminiz. Ne yazık ki, görünüşte zararsız olan bu eylem, göz çevresindeki cildin sarkmasına neden olabilir.

Sürtünme hareketi ve uyguladığınız kuvvet, göz çevresindeki hassas cildi çeker ve zamanla cildin sarkmasına neden olur. İster bir hikaye dinliyor ister haberleri izliyor olun, elinizi yanağınıza veya çenenize koymak, sıklıkla başvurduğunuz rahat bir pozisyondur.

Ancak bu pozisyon yüze gereksiz baskı uygulayarak cilt liflerinin gerilmesine ve sarkmasına neden olur. Bu nedenle bir dahaki sefere ekran izlerken yüzünüzü ellerinizle desteklemekten kaçınmak için bilinçli bir çaba gösterin.

Vücudunuza aldığınız şeyler cilt sağlığınızı doğrudan etkiler. Yani cildinizin sarkık olduğunu düşünüyorsanız, işlenmiş gıda, şeker ve tuz alımı bunun temel nedeni olabilir. Bu gıdalar cildi kurutur ve kolajenini etkileyerek cildin gevşemesine ve sarkmasına neden olur. Bu nedenle diyetinizi bol miktarda yapraklı sebze, meyve ve kuruyemişle desteklediğinizden emin olun. Kaşlarını çatmak veya gözlerini kısarak bakmak kadar basit bir şeyin de cildin sarkmasına neden olabileceğinizi bilmek sizi şaşırtabilir. Bu yüz hareketleri, zamanla yüzünüzün daha gevşek olmasına neden olabilir.

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı