AKİT MENÜ

Gündem

DEM Parti'den trafik provokasyonu! Şimdi de sıra İstanbul sokaklarında

Geçtiğimiz günlerde DEM Parti'li bazı belediyelerde caddelere uyarı yazıları Kürtçe olarak yazılmış ve bu durum sosyal medyada tepki çekmişti. Tepkilerin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve yazılar silinmişti. Dün sabah saatlerinde provokasyona kalkışan DEM Partililer, bu kez de İstanbul'un bazı noktalarında yollara Kürtçe uyarılar yazdı.

2024-08-02 15:33:38

This browser does not support the video element.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki belediyelerin, yaya geçitlerinde olası kazaları önleme amacıyla yazdıkları "Pêşî Peya/Önce Yaya" yazıları; Van, Diyarbakır ve Mardin Dargeçit’in ardından Batman’da da silindi.

 

Geçen hafta Van’da yaya geçidindeki "Pêşî peya" yazısı kimliği bir çocuk tarafından boyanıp "Türkiye Türk’tür Türk kalacak" yazılmıştı.

Van'dan sonra ise Diyarbakır’da valiliğin talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Kürtçe uyarı yazıları silinmişti. Valilik kararıyla silinen yazılar, belediye tarafından tekrar yazılmıştı.

Dün sabah saatlerinde provokasyona kalkışan DEM Partililer, bu kez de İstanbul'un bazı noktalarında yollara Kürtçe uyarılar yazdı.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil