AKİT MENÜ

Gündem

Emine Bulut cinayetleri, işte bu dizilerle hazırlanıyor

Yine bir kadın cinayeti Türkiye'yi ayağa kaldırırken, kadına şiddeti meşrulaştıran ve özendiren perde arkasındaki etkenler görmezden geliniyor.

2019-08-25 12:02:04

This browser does not support the video element.

 yeniakit.com.tr 

Türkiye 'Emine Bulut' cinayetiyle ayağa kalktı. Ancak malum kesim, kadın cinayetleri konusunda İslam'ı ve sağ kesimi suçlamaya başlayarak kin kustu. 

Diziler ve filmler şiddeti özendiriyor

Gündemde kadın cinayetlerinin arkasındaki neden tartışma konusu olurken, medyadaki diziler ve sinema filmleri kadına şiddeti adeta özendiriyor. Hemen her yıl taciz, tecavüz, istismar ve kadına şiddet görüntülerini yaygınlaştıran dizilere bir yenisi daha ekleniyor. Dizilerde kadına şiddet özendirilrken, bir yandan da o dizilerin mimarları, aynı konuda İslam dinini suçluyorlar.

Yeni dizideki kadına işkence görüntüleri izleyenleri şoke etti

Eylül ayında Show TV'de ekrana çıkacak olan 'Aşk Ağlatır' isimli dizinin tanıtım filmindeki sahneler ise, yeni Emine Bulut cinayetlerine adeta tahrik olarak yorumlandı. Kadına şiddeti özendiren ve kadını adeta dövülecek ikinci sınıf bir varlıkmış gibi gösteren dizide, akıl almaz işkence görüntülerine yer verildi. Dizinin fragmanlarında, bir kadının elini ocağa tutacak kadar insanlıktan çıkmış sahnelerin yer alması, izleyenlerin tepkisine sebeb oldu.

Vatandaşlar RTÜK'ün harekete geçmesini istiyor

Öte yandan dizilerdeki şiddete tepki gösteren vatandaşlar, TV ve internetteki şiddet sahneleri için RTÜK'ü harekete geçmeye çağırıyor.

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…