AKİT MENÜ

Gündem

6284’ün vebali Meclis’in boynunda

Aile STK’ları, yetkililerin söz konusu yasayı değiştirme konusunda adım atmadıkları her günün aileleri ve kadınları felakete sürüklediğini söylediler.

2019-03-20 18:23:12

Aile içi şiddeti ve kadın cinayetlerini daha da körüklediği istatistikî verilerle tescillenen 6284 Sayılı Kanunun acil olarak değiştirilmesi gerektiğini belirten aile STK’ları, yetkililerin söz konusu yasayı değiştirme konusunda adım atmadıkları her günün aileleri ve kadınları felakete sürüklediğini söylediler.

Akit’in 6284 sayılı kanunun adli vakaları tetiklediğini gözler önüne seren haberi kamuoyunda geniş yankı buldu. 6284’ün yürürlüğe girdiği 2012 yılının ardından kadın cinayetlerinde yaşanan artışı istatistikî verilerle ortaya koyduğumuz haberimiz üzerine peş peşe açıklamalar yayınlayan STK’lar, yetkililerin yasayı değiştirme konusunda adım atmadıkları her günün aileleri ve kadınları felakete sürüklediğini söylediler.

ERKEĞE VAHŞİ MUAMELESİ

Türkiye Dağılmış Aileler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Medeni Kemaloğlu şu değerlendirmede bulundu: “Hiç kimse üzerine atılmış suçla ispat aranmaksızın mahkûm edilerek sokağa atılamaz. Bu muamele hayvana dahi yapılamaz. 6284 bunu yapıyor. Beyan esas alındığı için kadının sözü kabul görüyor, bu durumun neresi insani, hukuki ve vicdanidir? Erkekleri potansiyel suçlu gören, vahşi hayvan muamelesine, avukatların sömürüsüne tabi tutulan bu hukuki düzenlemeler bir an evvel değiştirilmelidir. Bu yasanın yol açtığı cinayet vakalarının vebali yetkililerimizin boynundadır.”

GEÇ KALINMIŞ ADALET...

Babasız Bırakılan Çocuklar ve Çocuksuz Babalar Derneği Başkanı İbrahim Aksoy da şunları söyledi: “Kadının intikam silahı haline dönüşen 6284, babayı da tahrik etme aracı olmuştur. Yasa sonucu kovulan erkek hayatını idame ettiremez dışarıda. Eşler arasına polis korumasını koymak vakaların meydana gelmesini engellemez tam tersine körükler. Sokağın ortasında eşini öldüren ardından kendisini vuran bir adamın olayını ‘erkeğe şiddet’ olarak okumak ve geçiştirmek yanlıştır. Milletvekilleri artık geç kalmasın, geç kalınmış adalet adalet değildir.”

HER AİLEYİ YIKABİLİR!

Mağdur Babalar Derneği Sözcüsü Murat Ercan ise şöyle konuştu: “Acil önlem alınmazsa ailenin kapısını çalacaktır bu yasa. Yuvaların kanunlar eliyle yıkılmasına tanık oluyoruz, 6284’ün şiddeti önlemeyle alakası yoktur. ‘Yasa yaparak kadını koruyacağız’ denilirse bunu hukuksal çerçevede kalınarak ve yeni bir düzenlemeyle yapılması gerekiyor. 6284 Türkiye’nin dokusuna uymamıştır. Revize edilmelidir, olmuyorsa da tamamen kaldırılmalıdır.”

CİNAYETLERİ KÖRÜKLÜYOR

Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu Moderatörü Mesut Arabul şunları dile getirdi: “2011’de 121 kadın cinayeti işlenmişken 6284’ün ardından bu sayının katlanarak artmasının sorumlusu yasa koyuculardır. Kadını koruma adı altında hazırladıkları kanun, şiddete dönüşüyor. Aileyi korumak sadece kadını değil, ailenin bütünlüğünü korumaktır. Kanun, Türk aile yapısına uygun olarak tekrardan güncellenmeli.”

 

İlişkili haber:

6284 yuva yıkıyor

FARUK ARSLAN

Yorumlara Git

Asgari ücret ne kadar olacak? İşte o çarpıcı rakam!

Bahçeli'den önemli açıklamalar! 'Türkiye'yi kafa kola almak için kılıktan kılığa girenlerin ...'

İşte 2025'te memurun cebine girecek maaş

Diyarbakır Anneleri’nden tokat gibi kapak! Terör yandaşlarından “çocuklu Selo” güzellemesi

Türkiye için büyük tehlike artık ortada! Hindistan parayı ödemedi, Mısır için düğmeye basıldı