AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesini evde yapmak isteyenlere enfes bir tarif derledik. Özellikle tam ölçülü ve kıvamında bir hamurla, çok güzel bir pide tarifi yapımını burada bulacaksınız. Merak edilen "Kolay pide nasıl yapılır?","Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?","Ramazan pidesi ölçüsü nedir?","Ramazan pidesi kaç derecede pişer?" gibi soruların bütün cevapları için "Ramazan pidesi tarifi"ni okumaya devam edin...

Ramazan pidesi yapmak oldukça basit bir işlem. Kıvamı tuttuğunda, enfes bir pide yiyebilirsiniz. İşte ramazan pidesi tarifi...

Malzemeler

yarım yaş maya 2 su bardağı ılık su 4-4,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvıyağ tuz

Üzeri için; Çörek otu Dilerseniz yumurta sarısı

Öncelikle ılık su içerisine mayayı koyup iyice karıştırın.

Unu derin bir yoğurma kabına alıp, bir oyuk açın. İçerisine maya ve su karışımını ilave edin. 

Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. 1 saat kadar mayalanması için kenarda, üzeri kapalı bir şekilde bekletin.

Mayalanan hamuru, unlanmış tezgaha alın ve içerisindeki maya kabartısının gitmesi için bir süre yoğurun.

Fazla bastırmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve elinizle şekil vermeye başlayın.

Klasik ramazan pidesinde olduğu gibi üzerine, tırnaklarınızı kullanarak, çentikler atın.

Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayardaorta sırada pişirin.

Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.

Yorumlara Git

Koç Afrika’ya açıldı! Suudi Arabistan’da şov, Mısır’da dev yatırım

Kemalist vesayet sürsün istiyorlar

Medyada bilgi kirliliğine sebep olan cezasız kalmasın

Allah’tan kork Ekrem!

101 İHA birçok şehri aynı anda vurmak için havalandı! Hepsi peş peşe yere çakıldı