AKİT MENÜ

Sağlık

Bağırsak kurtları için hangi doktora gidilir? Kıl kurdu hastalığı için hangi bölüme gidilir?

Karnımda kurt var hangi doktora gitmeliyim? Tenya olan kişilerin karınlarda şişlik, mide bulantısı ve iştahta kesilme görülebilmektedir. Bağırsak normal çalışmadığı gibi sinir sistemine de olumsuz etkileri olur. Tenya 7 metro boyuna kadar ulaşabilir ve genel olarak şerit adıyla da bilinir, en büyük sebeplerinden biri yeteri kadar iyi pişmeyen etlerdir. Bağırsak parazitleri çoğunlukla gözle görülemeyen yumurtaların ağızdan alınarak, gözle görülen kurtçuklara dönüşmesi durumudur. Peki bağırsak kurtları için hangi doktora gidilir? Bağırsak paraziti belirtileri neler? Kıl kurdu hastalığı için hangi bölüme gidilir?

2019-05-23 17:46:04

Karnımda kurt var hangi doktora gitmeliyim? Tenya olan kişilerin karınlarda şişlik, mide bulantısı ve iştahta kesilme görülebilmektedir. Bağırsak normal çalışmadığı gibi sinir sistemine de olumsuz etkileri olur. Tenya 7 metro boyuna kadar ulaşabilir ve genel olarak şerit adıyla da bilinir, en büyük sebeplerinden biri yeteri kadar iyi pişmeyen etlerdir. Bağırsak parazitleri çoğunlukla gözle görülemeyen yumurtaların ağızdan alınarak, gözle görülen kurtçuklara dönüşmesi durumudur. Peki bağırsak kurtları için hangi doktora gidilir? Bağırsak paraziti belirtileri neler? Kıl kurdu hastalığı için hangi bölüme gidilir?

Tenya tedavisi için bitkisel kür

2 su bardağı kaynamış suya 1 kaşıt eğrelti otu atılıp demlendikten sonra 15 dakika aralar vererek açken 1 bardak içilir. 1 litre kadar kaynayan su içerisine 1 kaşıt kekik koyun ve 15 dakika demleyerek süzün ve sabahları aç karnına olmak üzere gün içerisinde 4 bardak kadar için. Bağırsak parazitleri çoğunlukla gözle görülemeyen yumurtaların ağızdan alınarak, gözle görülen kurtçuklara dönüşmesi durumudur. Daha sonra bu kurtçuklar sindirim sisteminde yaşamaya başlarlar ve enfeksiyona neden olurlar. Bağırsak parazitleri tedavi edilebilen ancak bazen de tekrarlayabilen bir hastalık olduğundan ebeveynlerin oldukça dikkatli olması gerekir.

Bağırsak paraziti belirtileri neler?

- Uyku sırasında ağızdan salya gelmesi

- Çocukta sürekli olarak bulantı ve kusma görülmesi

- Çocuğun şiddetli karın ağrısı çekmesi

- Çocukta iştahsızlık ve halsizlik

- Çocuğun yetersiz kilo alması veya aniden kilo vermesi

Çocuklarda görülen bağırsak parazit çeşitleri neler?

- Kıl kurdu

- Kamçı kurdu

- Yuvarlak solucanlar

- Tenya

- Amip

- Giardia

- Çengelli kurtlar

Kıl kurdu hastalığı için hangi bölüme gidilir?

Karnımda kurt var hangi doktora gitmeliyim? Küçük çocuklar Çocuk Hastalıkları Uzmanına götürülmelidir. Çocuk doktoru gerekli gördüğü halde Dahiliye veya Gastroenteroloji Uzmanına yönlendirebilir. Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları bu konu için en doğru tercih olabilir.

İlişkili haber:

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi